Начало Здравна медиа Здравни новини Спасиха крака на млад мъж чрез рядка операция в УМБАЛ - Бургас

Спасиха крака на млад мъж чрез рядка операция в УМБАЛ - Бургас

Спасиха крака на млад мъж чрез рядка операция в УМБАЛ - Бургас - изображение

В УМБАЛ – Бургас извършиха рядка операция на крака на мъж и прогнозите са, че чрез нея той отново ще може да проходи. Лекуващият лекар на 21-годишния Румен Русев д-р Стоян Христов коментира, че годишно се правят не повече от 5 подобни интервенции в страната.

Преди години младият мъж пада и чупи крака си. Правят му операция, която се оказва неуспешна. Левият му крайник се изкривява, скъсява, той изобщо не можел да стъпва на него и при всяко движение изпитвал болка. Това попречило на нормалния му начин на живот и на способността му да изкарва прехраната си.

След като търси помощ при доста специалисти, накрая Румен попада на ортопедите от бургаската болница. Въпреки сериозното предизвикателство, което представлява случаят, те решават да го поемат и започват да обмислят как да подходят.

Изходът бил един - костта трябва да се счупи наново и да се стабилизира със специални импланти, които да й помогнат да зарасне правилно. За целта кракът трябва да е напълно неподвижен и пациентът да не стъпва на него поне 3 месеца.

Д-р Стоян Христов прогнозира, че Румен отново ще може да ходи. Надеждата на младия мъж е да стане пълноценен човек и да е в състояние да работи, за да се грижи за семейството си.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: gramofona.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиСпортЛюбопитноДиетиЛайфстайлЗаболявания (МКБ)Алт. медицинаПсихологияЛеченияСнимкиИсторияКлинични пътекиИнтервютаСпециалистиЗаведенияНормативни актовеПроизводителиАнкети