Начало Здравна медиа Здравни новини Спасяват детското отделение на болницата в Перник

Спасяват детското отделение на болницата в Перник

Спасяват детското отделение на болницата в Перник - изображение

Има надежда за детското отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник, което е застрашено от закриване, защото няма персонал.

Решението на проблема, който между другото тепърва ще става все по-явен и за други лечебни заведения, е намерено по време на среща. Участие в нея са взели директорът на болницата д-р Анатоли Митов и представители на РЗИ, на център за спешна помощ, на БЛС, на сдружението на общопрактикуващите лекари и директорът на дирекция „Медицински дейности“.

След обсъждането, участниците в разговора стигат до решението, педиатрите, които работя в системата на извънболничната помощ, да дават дежурства. Изготвен е вече и график за тях. Детските лекари ще работят всеки ден от 20 часа до 8 сутринта, а през почивните и празнични дни ще бъдат на разположение 24 часа.

Медиците, които имат специалност „Детски болести“ в областта са 25. От тях 16 са общопрактикуващи.

Преди две седмици директорът на здравното заведение алармира за проблема. Д-р Митов каза тогава, че през последните няколко години са напуснали десет от специалистите. Нуждата от педиатри е спешна, въпросът е да бъдат открити желаещи. Миналата година през детското отделение, което има отлична материална база, са преминали над 6000 деца.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: zapernik.com
Снимка: doctolib.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниНаправления в медицинатаСпециалистиЗдравни съветиСпортСоциални грижиАлт. медицинаОрганизацииНормативни актовеЗаведения