Начало Здравна медиа Здравни новини Специалист хематолог ще преглежда пациенти в Шумен на 13 юли

Специалист хематолог ще преглежда пациенти в Шумен на 13 юли

Специалист хематолог ще преглежда пациенти в Шумен на 13 юли  - изображение

Институтът за здравно образование и Българското медицинско сдружение по хематология организират национална кампания под наслов „Попитайте хематолога“. Тя предлага безплатни консултации на пациенти със съмнения за такъв тип заболяване. С тази цел на 13 юли в Шумен ас. д-р Мерлин Ефраим от варненската УМБАЛ „Св. Марина“ ще приема жители на Търговище, Разград и Шумен.

Инициативата се подкрепя от водещи университетски хематологични центрове, от община Шумен и от местната РЗИ. Задачата, която са си поставили организаторите, е да се създаде добра връзка между специалистите хематолози и личните лекари. Само университетските центрове прилагат специализирана терапия и диагностика, каквато повечето хематологични болести изискват. Това спомага за увеличаване на преживяемостта при пациентите, страдащи от онкологични заболявания на кръвта.

Общопрактикуващите лекари са получили информация как да включат пациентите си в програмата за 13 юли.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: focus-news.net
Снимка: med.tau.ac.il

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеИсторияСпециалистиНаправления в медицинатаОрганизацииЗаведенияЛюбопитноИзследванияАлт. медицинаКлинични пътекиСоциални грижиПсихологияЛеченияЗдравни съвети