Начало Здравна медиа Здравни новини Тестват за последен път е-системата за лекарствата

Тестват за последен път е-системата за лекарствата

Тестват за последен път е-системата за лекарствата - изображение

Финалът на тестовете за действието на електронната система за купуване на лекарства в страната започва от 9 часа на 22 януари. Основната задача е да бъде изпробвана функционалността на системата, което включва провеждането на всички процедури в реално време и с участието на всички потребители.

Очаква се тестването да приключи в края на февруари, а от здравното ведомство подчертават, че всички процедури са симулационни и целта им е единствено системата и начинът й на функциониране да бъдат проверени. Едва след като се уверят, че тя действа, ще дадат началото и на реалната процедура.

Според изготвения график тестовите заявки ще се подават от 9 часа на 22 януари до 17,30 часа на 25 януари. Три дни по-късно екип от МЗ ще обобщи заявките и ще обяви открити процедури за сключването на рамкови споразумения.

Периодът от 29 януари до 5 февруари е времето, в което участниците ще подават оферти. Те ще бъдат разгледани в следващите шест дни, а от 13 февруари до 17,30 часа на 14 февруари ще се проведе електронния търг, който ще определи и изпълнителите.

Рамковите споразумение с онези от тях, които са избрани, ще бъдат сключени на следващия ден, а от 18 февруари лечебните заведения, които са подали заявки, би трябвало да оформят покани за вътрешен и конкурентен избор или допълване на офертата. От 19 до 25 февруари ще премине и този вътрешен избор, а от 26 до 28 февруари ще бъдат разгледани офертите, ще се проведе електронния търг и ще бъдат сключени договорите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини