Начало Здравна медиа Здравни новини Тревожна е тенденцията по отношение на гръбначните изкривявания при децата

Тревожна е тенденцията по отношение на гръбначните изкривявания при децата

Тревожна е тенденцията по отношение на гръбначните изкривявания при децата - изображение

В София приключи първият етап от кампанията "Защото здравето има значение", която е насочена към превенция и консултиране на родителите за евентуални гръбначни проблеми на техните деца. Инициативата се организира от Американска клиника за гръбначни заболявания в София и Сдружение "Спорт, превенция и здраве" с помощта на Столична община.

Очертава се тревожна тенденция, която взима притеснителни размери. Прегледани са за гръбначни изкривявания 240 ученици от 5 училища в столицата. Изкривявания от типа мускулен дисбаланс са открити при 81 деца, а 70 имат паднал свод на стъпалото. Останалите отклонения са неправилна позиция на главата и раменете, изкривени прешлени на гръбнака.

Специалистите, които са преглеждали децата, са дали подробни препоръки и съвети на родителите. Много е важно, за да се избегнат гръбначните изкривявания, да не се пренебрегва и да се подхожда правилно при избора на раница, да се следи позицията на тялото, когато детето седи. Не е без значение и по какъв начин трябва да се ориентират родителите кой е подходящият спорт за детето им. Подреждането на мястото, на което ученика подготвя уроците си, също оказва влияние. От значение е и кога трябва да се потърси специалист.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: pinimg.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСпортЗдравни съветиИсторияПсихологияЛеченияСнимкиХранене при...Алтернативна медицинаМедицински изследванияИнтервютаКлинични пътеки