Начало Здравна медиа Здравни новини Увеличават се провокираните от стрес психични заболявания

Увеличават се провокираните от стрес психични заболявания

Увеличават се провокираните от стрес психични заболявания - изображение

Психичните заболявания, провокирани от стрес, се увеличават, твърди началникът на Клиниката по психиатрия в Александроваска болница проф. Вихра Миланова. По нейните думи се повишава и броят на младите хора под 40 години, които страдат от такива проблеми. Те са между 25 и 30% от болните.

Напрегнатото ежедневие често ни принуждава да контролираме инстинктите и емоциите си. Хората с тежко психично увреждане не съдействат в повечето случаи за продължаване на лечението. От друга страна обществото е нетолерантно към тях, както и институциите не изпълняват ролята, с която са натоварени. Пациентите с психични заболявания не получават дългосрочната грижа, от която се нуждаят след излизането им от болница.

Проф. Миланова коментира, че много се спекулира с психичноболните, за които се смята, че повечето са способни да извършат тежки престъпления. Обратното, често те са жертва на такива посегателства.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПсихологияЛюбопитноБотаникаЛеченияИсторияСнимкиНормативни актовеСпециалистиЛайфстайлНаправления в медицинатаЗаведенияДиетиЗдравни съветиОрганизацииКлинични пътекиИнтервютаСоциални грижиХранене при...АнкетиИзследванияСпортАлт. медицинаТестове