Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас единствена в Югоизточна България прилага най-новите терапии в онкологията

УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас единствена в Югоизточна България прилага най-новите терапии в онкологията

УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас единствена в Югоизточна България прилага най-новите терапии в онкологията - изображение

Бургаската Университетска болница „Дева Мария“ все още е единствената в Югоизточна България, която прилага най-новите терапии в онкологията. Здравното заведение разполага с т.нар. „нови молекули“ от девет месеца. Ibrance, Lartruvo, Opdivo, Tagriso и Yervoy са безплатни за лекуващите се, а тогава болницата беше и първата, която започна да прилага най-модерните терапии за борба с коварното заболяване.

Медикаментите са предназначени за нова таргетна терапия, която унищожава онези специфични гени или други тъканни части, които помагат на тумора да се расте и реално не разрешават на клетките с рак да се развиват.

Онкологът д-р Майя Милева обяснява, че туморите са с различни таргети и затова на пациента се правят тестове, които дават информация за това кое оказва влияние върху конкретния тумор, по този начин се избира и най-доброто лечение, съобразено с индивидуалните особености.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: devamaria.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЗаведенияИсторияЛайфстайлНаправления в медицинатаНаучни публикацииЛюбопитноПсихологияВидеоИзследванияОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиАлт. медицинаПрезентации