Начало Здравна медиа Здравни новини Хай-тек медицинска техника за мониторинг на кръвно налягане

Хай-тек медицинска техника за мониторинг на кръвно налягане

Хай-тек медицинска техника за мониторинг на кръвно налягане - изображение

Високото кръвно налягане, или хипертония, е състояние, което засяга хиляди хора по света. Когато не бъдат взети навременни мерки, последиците могат да бъдат фатални. Високото кръвно налягане се определя като особено коварна болест, тъй като симптомите ? започват да се проявяват в момент, когато уврежданията на сърцето и артериите са се развили до такава степен, че функциите им спират да работят нормално.
За съжаление, статистиката сочи, че много хора живеят с това заболяване, без изобщо да знаят и това увеличава рисковете за здравето им. Когато не се предприемат мерки за лечение, високото кръвно налягане може да причини инсулт, сърдечен удар, бъбречни или очни заболявания.

Какво представлява високото кръвно налягане?
Кръвното налягане е силата, с която кръвта, изпомпвана от сърцето, циркулира по артериите и се разпространява по цялото тяло. Има три вида стойности на кръвното налягане:

  • Нормално кръвно налягане - когато стойностите са под 120/80 mmHg (милиметра живачен стълб). Това са нормалните стойности, които показват, че се намирате в отлично здраве.
  • Леко повишено кръвно налягане - когато стойностите отиват към 139/89 mmHg. Това не е причина за тревога, но е добре да се разглежда като предупредителен сигнал, че сте предразположени към състояние на високо кръвно. В този случай е препоръчително да преразгледате навиците си и да се опитате да премахнете лошите такива като например прекаляване с пушенето, пиене на кафе, алкохол, консумация на мазни храни и т.н.
  • Хипертония - когато стойностите отиват към  140/90 mmHg и нагоре. В този случай трябва да обърнете сериозно внимание на начина си на живот. Лечение с медикаменти в този случай ще бъде наложително.

Как може да разберете дали имате високо кръвно налягане?
Единственият начин да се установи дали страдате от високо кръвно е като си направите диагностични тестове. Отидете при личния лекар и той ще ви измери кръвното. След няколко дни отидете пак, за да ви го измери още един път. През това време може да си направите същия диагностичен тест в аптека или специализиран медицински център, където разполагат с по-модерна техника. Колкото по-съвременна ЕКГ апаратура се използва за теста, толкова по-голяма е гаранцията за точни резултати.

Доколко е важно да ползваме съвременната медицинска техника за измерване на кръвно налягане?
Медицинската апаратура за наблюдение на кръвно налягане отбеляза сериозен напредък през последните години, което само може да радва пациенти и лекари. Апаратът за кръвно BTL CardioPoint-ABPM е сред отличилите се като изключително надеждно средство за професионално наблюдение на кръвното налягане благодарение на бързите и точни резултати, които извежда.
Много е важно да се изследвате на места, където се работи с нова ЕКГ апаратура, защото така се дава по-надеждна основа за поставяне на диагноза. Базирани на усъвършенстван компютърен софтуер, ЕКГ уредите на BTL покриват всички световни стандарти за  качество на електрокардиографско оборудване. Серията апарати BTL CardioPoint превъзхождат традиционно използваните в лекарската практика с това, че предлагат висока измервателна точност, тих режим на работа, лесно управление на софтуера, отлично качество на ЕКГ сигнала, бърза обработка и надеждна оценка на резултатите.  За повече информация може да разгледате  медицинска техника и апаратура BTL

Как се лекува високото кръвно налягане?
Ако диагнозата е хипертония, това означава, че ще трябва да се подложите на лечение и да наложите драстични промени в начина си на живот. С други думи, оттук нататък трябва да бъдете напълно отдадени на здравето си. Вредни навици като пушене, алкохол, газирани напитки, мазни и пържени храни, кофеин трябва да останат в миналото. Воденето на здравословен, лишен от стрес, начин на живот, с колкото може повече физическа активност стават жизненоважни за вас. Стойностите на кръвното налягане също трябва да се следят, затова е най-добре би било ако си закупите специализиран апарат за лично позлване. Така ще може да си мерите кръвното по всяко време и на спокойствие у дома.

При най-дребните съмнения за проблеми със сърцето, непременно отидете да се изследвате. Ключът към доброто здраве и дълъг живот се крие в начина на мислене. Здравето е най-ценното благо, което имате. Грижете се добре за него и то ще ви се отплаща. 

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияВидеоЗдравни проблемиФизиологияЗдравни съветиНовиниХранене при...СнимкиИзследванияСпортЛюбопитноАлт. медицинаБотаникаИсторияПроизводителиПатологияТестовеИнтервютаПсихологияДиетиОрганизацииКлинични пътеки