Начало Здравна медиа Здравни новини Хеликоптерът на "Активна грижа" транспортира успешно мъж в кома

Хеликоптерът на "Активна грижа" транспортира успешно мъж в кома

Хеликоптерът на "Активна грижа" транспортира успешно мъж в кома  - изображение

Въздушният екип на застраховка "Активна грижа" транспортира мъж с тежък инсулт до столичната болница "Света Ана". В сряда преди обяд, близки на 55-годишният Аджар Узун потърсиха за съдействие болният да бъде превозен с въздушната линейка от болницата в Гоце Делчев до столицата.

Мъжът е изпаднал в кома, вследствие на хеморагичен инсулт. Тежкото му състояние наложи бързото му транспортиране до София, където има необходимата апаратура и квалифицирани лекари, които да положат най-добрите грижи за Узун.

Заедно с пилотите от летището във "Враждебна" в хеликоптера се качи и реаниматор от "Пирогов", който придружи Аджур по пътя към столицата.

Малко по-късно хеликоптерът с пациента на борда се приземи на специалната площадка в болница "Св. Анна", където вече го очакваше екип от специалисти, за да продължат със животоспасяващите действия.

Припомняме, че в началото на юли 2015 г., с хеликоптера на "Активна грижа", който е оборудван с нужната медицинска техника, бе спасен 54-годишният работник от Гоце Делчев Али Папучи. Той пострада тежко при трудова злополука в завод за пластмасови изделия и животът му бе в опасност. Тогава Папучи бе транспортиран с въздушната линейка до Института за спешна помощ „Пирогов“, където положиха необходимите грижи за него. Днес мъжът се възстановява успешно и се радва на семейството си.

Снимка: 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияНовиниЗдравни съветиЛайфстайлИсторияЗаведенияОрганизацииЛюбопитноКлинични пътекиСнимкиТестовеХранене при...Здравни проблемиАлтернативна медицинаБотаникаМедицински изследванияПсихологияСоциални грижиНормативни актовеРецептиОбразованиеСпорт