Начало Здравна медиа Здравни новини Хирурзи в "Хил Клиник" премахнаха 345-грамова простата

Хирурзи в "Хил Клиник" премахнаха 345-грамова простата

Хирурзи в "Хил Клиник" премахнаха 345-грамова простата - изображение

Пациент на 72 г. от гр. Бургас с простатна жлеза 345 куб. см. беше опериран успешно със Зелен лазер. Беше приложен методът "енуклеация", с който могат да се премахват практически всякакви простатни жлези, без значение от обема. Методът е често прилаган в "Хил Клиник" при пациенти с подходящите показания. 

Отстраняването на толкова хиперплазирала жлеза е сериозно предизвикателство за всеки уролог. Да се извърши лазерно лечение в този случай е въпрос на огромен опит и съвършено владеене на техниката. С помощта на Зеления лазер екипът на столичната клиника извърши операцията без разрез, без кръвозагуба и със значително снижен риск от следоперативни усложнения.  Знае се, че лазерните хирургични техники дават много по-малък риск от смущения в ерекцията в сравнение с трануретралната резекция.

Обичайната практика е пациенти с над 100-грамови жлези да бъдат подложени на тежка, продължителна отворена интервенция, която носи своите опасности. След повече от 2200 оперирани със Зелен лазер мъже, уменията на уролозите в "Хил Клиник" са на толкова високо ниво, че те да могат да извършат интервенция с голяма сложност, включително на жлези с обем над 300 куб. см.

Това е вторият пациент с толкова разрастнала се простата, който е опериран успешно, съобщават от клиниката. Допълнително усложнение представлявал и камъкът в пикочния мехур, който бил премахнат с лазер. Двете интервенции били извършени само с една процедура, а веднага след нея пациентът бил в отлично състояние.

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПрезентацииСпециалистиИнтервютаВидео