Начало Здравна медиа Здравни новини Японското лекарство срещу Алцхаймер е дало положителни резултати

Японското лекарство срещу Алцхаймер е дало положителни резултати

Японското лекарство срещу Алцхаймер е дало положителни резултати - изображение

Междинните резултати от проучването на медикамента BAN2401 дават положителен резултат. Затова съобщават японският фармацевтичен производител Eisai Co и компанията Biogen Inc.

В клиничните проучвания вземат участие 856 пациенти, страдащи от болестта на Алцхаймер в ранен стадий. Учените изпробват ефективността на пет различни дозировки от препарата като го сравняват с ефекта плацебо. Наблюдението върху участниците в експеримента продължава година и половина. Резултатът е положителен и показва, че максималната доза от BAN2401 забавя реално развитието на болестта. От фармацевтичната компания съобщават, че екипът им ще продължи да наблюдава състоянието на пациентите.

Учените определят резултатите като реална стъпка напред, защото до момента няма ефективни лекарства нито за профилактика, нито за лечение. Единственото, на което пациентите разчитат, е симптоматично лечение, но то не е в състояние да сложи край на заболяването.

Успехът в случая с японския медикамент BAN2401 е следствие от възможностите му да унищожава амилоидните плаки, натрупани в мозъка, които са една от водещите причини за заболяването. Учените предполагат, че това ще забави прогресивното развитие на болестта.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: eisai.com, med.vesti.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиЛеченияХранене при...ПсихологияЛайфстайлИсторияИзследванияАлт. медицинаБотаникаПроизводителиСнимкиНормативни актовеАнкетиСпециалистиОрганизацииАптекиРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография