Начало Здравна медиа Интервюта Интересни лица от света около нас Иван Тодоров: WNESSTV е телевизия, която зарежда с оптимизъм и ни помага да живеем здравословно

Иван Тодоров: WNESSTV е телевизия, която зарежда с оптимизъм и ни помага да живеем здравословно

Иван Тодоров: WNESSTV е телевизия, която зарежда с оптимизъм и ни помага да живеем здравословно  - изображение

Най-после и в България можем да гледаме телевизия, която е изцяло насочена към здравословния начин на живот и която ни държи далеч от злободневните теми. Телевизията се казва WNESSTV и е истинско райско място за интелигентните зрители, които се стремят да внесат повече хармония, позитивизъм и свежест в живота си. Какви предавания можем да гледаме по WNESSTV и други любопитни подробности ще научим от нейния създател Иван Тодоров.

Какво ви провокира да създадете телевизия, насочена към здравословния лайфстайл?

Идеята за създаване на WNESSTV като първата Wellness телевизия дойде поради наличие на много предпоставки за това. От една страна през последните години основно в големите градове се забелязва все по-голямо търсене на по-чисто и качествено хранене, все повече фитнес и йога клубове, все повече негативно съдържание в традиционните и добре познати ТВ канали. Подсъзнателно мислещите и по-образовани хора не се чувстват добре да гледат и слушат постоянно за това, че сме на последно място в някоя класация или, че е станало поредното убийство, което няма да бъде разкрито или поредното ТВ предаване, в което интригите между хората са в основата на съдържанието. Това налага създаването на ТВ канал, който да бъде позитивен, който да дава знания и който да води до по-добър начин на живот.  

Има ли и в България тенденция към по-здравословен начин на живот?

Има разбира се, все повече майки се стремят да хранят децата си с качествени храни с известен произход, все повече хора (около 41% от младите хора в ЕС) спортуват поне веднъж седмично. Може да се види, че в повечето магазини щандовете за БИО продукти растат неимоверно бързо.

Какви предавания съдържа програмата и към каква аудитория са насочени?

В момента основните предавания са с йога и фитнес съдържание, искаме да наложим като часови пояс сутрешната и вечерната Йога, както и сутрешен фитнес. В момента имаме "Йога за бременни", която се излъчва всеки ден от 10.00 и 14.00. В допълнение имаме предаване, което е насочено към хората с по-интензивен начин на живот без много време за себе си, което дава информация, как бихме могли да хабим повече калории, да се храним и да отпочиваме в натовареното ежедневие.
По-интересното сега предстои. Скоро ще пуснем няколко нови продукци, предаване за красота, много интересен сериал, кулинарно предаване с малко по-различна насоченост от традиционните такива в българския ефир.

Съвсем скоро започват снимките на предаване, което цели да информира и максимизира потенциала на хората. Това е предаване за знания, тези които го гледат несъмнено ще научат много неща за самите себе си, ако успеят да следят темите и внимателно се вслушват.  

Ще включите ли предавания и за тийнейджъри, при които желанието за перфектен външен вид  би могло да доведе до много опасни хранителни режими?

Всяко едно предаване би могло да бъде гледано от тиинейджъри, нямаме намерение да показваме лоши практики, а именно практики, които могат да доведат до по-добро разбиране на целите, които хората имат и как да ги достигнат.

Разкажете ни за лицата на WNESSTV, има ли сред тях такива, които вече са познати на българските зрители/слушатели?

В момента единственото лице, което може да се види в програмата е на Ивелина Димитрова - Ива Дива. Ива е един изключителен Fat Burning Yoga инструктор, създал своя програма, която постепенно развива. Ива работи в София, но посредством WNESSTV много хора ще могат да се запознаят с нейните практики в цяла България. Започнахме снимки на предаването "По стъпките на красотата" с Надя Павлова, тя е доста по-популярна от радио предаването "Блондинки" по радио Фреш. Предвиждаме снимките на "Йога предаване" с още една доста популярна личност в България, но за това малко по-нататък във времето ще може да говорим повече. От лицата, които не са в страната по-популярна е Джесика Смит, тя е с изключително голям опит и наистина много добри кардио съчетания, които водят до отлични резултати. Изключително позитивни отзиви получаваме от нашите зрители и за  тренировките с Каролин Пиърс.

В момента подготвяте и сериал, ще може ли да разкриете малко детайли за него?

Предвиждаме излъчването на сериал и то много интересен, а на моменти и комичен, основната тема е сексът. Разбира се, не очаквайте да видите актови пози, по-скоро не. Това е сериал, който възбужда теми, повечето от които са табу, особено сред мъжете. Нямам съмнение, че ще грабне интереса на много жени, истински жени.

Как и къде ще можем да гледаме WNESSTV? 

WNESSTV  вече се разпространява в цялата страна основно чрез регионалните кабелни оператори. Попитайте за WNESSTV Вашият кабелен оператор. Има го в София в мрежата на НЕТ1, IPTV,  Булсатком, а онлайн може да се гледа засега само на voyo.bg, скоро ще бъде и в мрежата на Близу.

Повече подробности можете да откриете в сайта на телевизията - wnesstv.com и във Facebook.

Ивелина Димитрова

15 Minutes Fast Fat Blasts


За Framar.bg:

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ИНТЕРВЮТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ИНТЕРВЮТО

ИНТЕРВЮТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСпортСпорт и туризъмНовиниСнимкиАлт. медицинаПсихологияЗаведенияЛеченияОрганизацииНормативни актовеХранене при...Социални грижиТестовеФизиологияАнкетиИнтервютаОбразованиеИсторияРецептиОткритияПроизводителиКлинични пътекиБотаникаДиетиСпециалисти