Бирата - естествен антиоксидант
Нискоалкохолните естествени напитки като бирата са богати на антиоксиданти и витамини.
Нивото на полезните вещества в бирата дори надвиша това в динята, пъпеша, ябълките, морковите.
Последното изследване в областта показва, че произведеното у нас пиво е отличен източник на важните нискомолекулярни антиоксиданти като пролин и глутатион.
Данните бяха изнесени от български учени по време на 7-та Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика.
Пролинът е една от 20-те аминокиселини, които изграждат структурата на белтъчните молекули и е незаменима при синтеза на колаген - протеин, отговорящ за поддържането на костите и съединителната тъкан. Пролинът в напитката се намира в свободна форма и е напълно усвоим от консуматорите.
Глутатион е малък протеин, съдържащ се в зеленчуците и плодовете. Заедно с витамин C, е основен антиоксидант - унищожава вредни вещества, поети от външната среда, като пестициди и индустриални замърсители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВОДАТА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ИВАН НЕУМИВАКИН
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
ГЛАУКОМА - КЛИНИЧЕН СПРАВОЧНИК - ЙОЗЕФ ФЛАМЕР
ЗДРАВЕ, СИЛА И ЖИВОТ (ЛУКС) - ПЕТЪР ДЪНОВ - ХЕРМЕС
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- И билките имат странични ефекти
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Как психическият стрес може да повлияе на физическото здраве
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Домат
- Драконов плод
- Методи за лечение на анорексия
- За какво е полезна бирата?
Коментари към Бирата - естествен антиоксидант