Бирата - естествен антиоксидант
Нискоалкохолните естествени напитки като бирата са богати на антиоксиданти и витамини.
Нивото на полезните вещества в бирата дори надвиша това в динята, пъпеша, ябълките, морковите.
Последното изследване в областта показва, че произведеното у нас пиво е отличен източник на важните нискомолекулярни антиоксиданти като пролин и глутатион.
Данните бяха изнесени от български учени по време на 7-та Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика.
Пролинът е една от 20-те аминокиселини, които изграждат структурата на белтъчните молекули и е незаменима при синтеза на колаген - протеин, отговорящ за поддържането на костите и съединителната тъкан. Пролинът в напитката се намира в свободна форма и е напълно усвоим от консуматорите.
Глутатион е малък протеин, съдържащ се в зеленчуците и плодовете. Заедно с витамин C, е основен антиоксидант - унищожава вредни вещества, поети от външната среда, като пестициди и индустриални замърсители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
БИОХЕРБА БИРЕН ШАМПОАН С КОМПЛЕКС ВЕГАН ПРОТЕИНИ И РОЗМАРИН 250 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
НАН 1 ОПТИПРО 800 г НЕСТЛЕ
МЕЖДУ НАДЕЖДАТА И СТРАХА - ПРОФ. МАЙКЪЛ КИНЧ - СИЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- 8 сигнала, които очите ви се опитват да ви кажат за вашето здраве
- Драконов плод
- Копринус, Копринки
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Защо е полезна маската за коса с бира
- И билките имат странични ефекти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
Коментари към Бирата - естествен антиоксидант