Важна съставка в червеното вино подобрява равновесието ни

Този извод се съдържа в съобщение, направено на конгреса на Американското химическо общество, който се провежда във Филаделфия. Резултатите от изследването ще позволят да се разработят естествени продукти, които биха дали възможност на хората от третата възраст да водят по-безопасен и продуктивен начин на живот.
"Тази химическа съставка подобрява качеството на живот на възрастните и намалява риска да се озоват в болница след подхлъзване или падане", обясни авторката на изследването Джейн Каваноф и припомни, че всеки трети американец на тази възраст изпитва трудности да ходи или да пази добре равновесие.
Тези проблеми са особено силно изразени при болните от Паркинсон или страдащи от други заболявания, свързани с възрастта. За някои от тези проблеми има медикаменти, но все още няма терапия срещу трудности с равновесието при иначе здрави възрастни хора.
Изследването показва, че антиоксидантът ресвератрол може да помогне за намаляване на възпалителните процеси, на холестерола, на риска от сърдечни заболявания и от някои типове рак. А може би и за забавяне на стареенето.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО ДЕ ЛА САБЛА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО ГРИНОЛИНО Д'АСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО ПИНО НЕРО ЧЕРВЕНО КА'ДИФРАР 750 мл.
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Мандраке, Мандрагора
- Чесново вино спасява от настинки
- Силата на червеното вино
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Вестибуларен апарат
- Свалете нивото на кръвната захар със семе от червена чушка
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
Коментари към Важна съставка в червеното вино подобрява равновесието ни