Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Втриването на бактерии на лицето помага в борбата с акнето

Втриването на бактерии на лицето помага в борбата с акнето

Втриването на бактерии на лицето помага в борбата с акнето - изображение

Втриване на добри бактерии по лицето на жената помага в борбата с акнето и екземите, информират дерматолози от Калифорнииския университет.

За повечето хора добрите бактерии се свързват изключително с нормалната работа на стомашно-чревния тракт. Това е една и от причините за добавянето им в много кремове и спрейове за лечение на различни разтройства на кожата като екземи, както и в борбата с акнето. Известно е, че в стомаха на човек се съдържат милиони бактерии, но те присъстват достатъчно много и на самата кожа. Много от тези микроорганизми влияят пряко на начина, по който изглежда кожата на човек.

На повърхността на кожата се откриват приблизително 100 хиляди бактерии на един квадратен сантиметър. От тях се разграничават около 200 – 300 разновидности на тези микроорганизми.

"Ако кожата е болна, то разнообразието от бактерии е значително малко. Подобен е процесът и в стомашно-чревния тракт при определено разтройство или заболяване. С помощта на добри бактерии може да се подобри и възстанови баланса, в това число и да се намалят вредните микроорганизми, свързани с разтройството на кожата", коментира дерматологът проф. Ричард Гало.

Специалистът отбелязва, че методът на лечение на кожата с добри бактерии показва изключително добри резултати. Използването им в медикаменти, мазила и спрейове са добър и лесен начин поддържането на здрава кожа. Изпитания на хора с екземи показват понижаване на нивото бактерии, сражаващи се с микроорганизмите Staphylococcus aureus, които са основна причина за развитието на екзема. При здрави хора се отчита повишаване на количеството на защитни бактерии като S. epidermidis и S. Hominis. Именно на тези бактерии се базира основата на експериментални кремове против екземи и акне.

По текста работи: Велина Неделчева

Снимка: mdsmedical.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияБотаникаНовиниАлт. медицинаИсторияЛайфстайлФизиологияИзследванияХранене при...Клинични пътекиСоциални грижиСнимкиТестовеМикробиологияВидеоЗдравни проблемиСпециалисти