Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Възстановяване на имунната система за 2 минути

Възстановяване на имунната система за 2 минути

Възстановяване на имунната система за 2 минути - изображение

Учени от США представят прост начин за възстановяване на имунитета и то за 2 минути. Ефективният метод за обновяване на имунната система се нарича хладен душ. Според специалистите прилагането на този метод способства за растежа и развитието на имунните клетки - Т-лимфоцити и NK-клетки, осигурява защита от вредни компоненти, проникващи в тялото и патогенни процеси провокиращи болезнени процеси.

Само две минути под хладна вода са достатъчни, за да намалят риска от простудни заболявания. Студената вода подобрява кръвообращението и нормализира обмяната на веществата“, обясняват специалистите.

В хода на организирано изследване доброволци периодично са приемали студен душ в рамките на месец. Резултатите от проучването са показали, че подобна практика способства за повишаването на жизнения тонус, концентрацията и намаляването на симптомите на депресия. 2 минути хладен душ активизират процесите на възстановяване на мускулната тъкан и формирането на кафява мастна тъкан, която осигурява интензивното горене на мазнини без отлагане на мастна тъкан в проблемните области.

Специалистите обаче отбелязват, че този оздравителен начин не е подходящ за всички хора. Не се препоръчва при страдащи от хронични сърдечни заболявания, както и при хора с често променливи граници на кръвно налягане.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: AgileLeanLife

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиФизиологияТестовеХранене при...Алтернативна медицинаЛеченияНовиниОрганизацииДиетиИсторияСпортБотаникаНормативни актовеСпециалистиСоциални грижи