В Испания разясняват вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак

В Испания по настояване на екологични организации в супермаркетите се разпространяват листовки с информация какви са вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак.
"Много от хората не знаят, че повечето океански риби като акула и риба-меч, съдържат метилживак", информират еколози и обясняват, че органичната форма на живака се натрупва в рибата, която плува в замърсени води. Живакът има невротоксичен ефект, а наличието му се докладва от Испанския институт по океанография.
Агенцията за безопасност на храните в Испания публикува официална препоръка към бременните жени, кърмачките, жените във фертилна възраст и децата до 12-годишна възраст да избягват консумацията на риба меч и акули.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ПРОМОРИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Екология
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- 10-дневна рибена диета
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Филе от риба в лимонено-сметанов сос
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
Коментари към В Испания разясняват вредите от консумацията на риба с високо съдържание на живак