Готвенето вреди на здравето ни

Колкото повече време посвещаваме на готвенето, толкова по-голям е рискът ни от сърдечносъдови заболявания като високо кръвно и висок холестерол.
"Хората, които не прекарват твърде много време в кухнята, намаляват риска си от заболяване с повече от една трета", обясняват американски учени.
Една от причините е, че когато яденето е приготвено у дома, хората си хапват повече. Освен това през последните години готовите храни са по-здравословни и това намалява предимството на домашната кухня.
В изследването на екипа от Медицинския център на университета "Ръш" в Чикаго да участвали над 2700 жени на възраст от 42 до 52 години.
Те са проследени 14 години за пет маркера на метаболитния синдром - затлъстяване, мазнини в кръвта, холестерол, високо кръвно, кръвна захар.
Високите показатели едновременно при три от тях се свързват с по-голяма опасност за сърдечносъдови заболявания.
Рискът от метаболитен синдром се увеличава с възрастта, но е по-голям при отделящите повече време за готвене.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПЮР НУТРИШЪН МАЛИНОВИ КЕТОНИ капсули * 60
ОВАЛНА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 30 х 4 мм
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 474 мл NATURE'S WAY
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- Лекарствата за отслабване: Достъпни за всички или лукс за малцина
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Билки и храни за потискане на апетита
- Какво се случва с тялото, когато спрете приема на Ozempic за отслабване
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Отслабване с мед и канела
- Затлъстяване
- Диета №8 - при затлъстяване
- Храни, които помагат за отслабване
Коментари към Готвенето вреди на здравето ни