Готвенето вреди на здравето ни
Колкото повече време посвещаваме на готвенето, толкова по-голям е рискът ни от сърдечносъдови заболявания като високо кръвно и висок холестерол.
"Хората, които не прекарват твърде много време в кухнята, намаляват риска си от заболяване с повече от една трета", обясняват американски учени.
Една от причините е, че когато яденето е приготвено у дома, хората си хапват повече. Освен това през последните години готовите храни са по-здравословни и това намалява предимството на домашната кухня.
В изследването на екипа от Медицинския център на университета "Ръш" в Чикаго да участвали над 2700 жени на възраст от 42 до 52 години.
Те са проследени 14 години за пет маркера на метаболитния синдром - затлъстяване, мазнини в кръвта, холестерол, високо кръвно, кръвна захар.
Високите показатели едновременно при три от тях се свързват с по-голяма опасност за сърдечносъдови заболявания.
Рискът от метаболитен синдром се увеличава с възрастта, но е по-голям при отделящите повече време за готвене.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПЮР НУТРИШЪН МАЛИНОВИ КЕТОНИ капсули * 60
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
РЕКС ЛОНДОН ДЕТСКА ГОТВАРСКА ПРЕСТИЛКА - КОСМОС 28918
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Слез, Божа ръчица, Горски слез, Камбула, Камиляк, Молоха
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- д-р Гасан Фарах
- Експерименталното лекарство Tirzepatide с отлични резултати при хора с наднормено тегло
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- И билките имат странични ефекти
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Как психическият стрес може да повлияе на физическото здраве
- Отслабване с мед и канела
- Билки и храни за потискане на апетита
Коментари към Готвенето вреди на здравето ни