Губим рецепторите си за вкус на храната
Оказва се, че по-голямата част от хората са загубили вкусовите си рецептори, заради забързания темп, с който са принудени да се хранят в ежедневието си.
Проучване, в което са взели участие 1000 души, установи, че 60 на сто от анкетираните признават, че много рядко "усещат" вкуса на храната, която консумират.
Тестовете показват още, че 79% не са в състояние да направят разлика между основните вкусове. Цифрата нараства до 88%, когато са разсеяни, и 93%, когато са притискани от времето.
Само 13 на сто от анкетирани обядват извън офиса.
Явно трябва да обърнем сериозно внимание и време на дневното си меню, тъй като иначе рискуваме да се откажем от още едно удоволствие в живота - вкусната храна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН ПОДСЛАДИТЕЛ ШУГЪР ФРИЙ 500 гр.
ТАХАН ОТ ТИКВЕНО СЕМЕ 350 г БАЛЧО
ФРЕЗУБИН 2 ККАЛ КРЕМ ГОРСКА ЯГОДА 125 г * 4
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- 6 причини защо винаги сте гладни
- Най-добрите храни за диабетици
- Какво означават цветовете на плодовете и зеленчуците за нашето здраве
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Избягване на киселинни храни
- Как да "храним" слезката (далака)
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
- Хранене при тремор
Коментари към Губим рецепторите си за вкус на храната