Губим рецепторите си за вкус на храната

Оказва се, че по-голямата част от хората са загубили вкусовите си рецептори, заради забързания темп, с който са принудени да се хранят в ежедневието си.
Проучване, в което са взели участие 1000 души, установи, че 60 на сто от анкетираните признават, че много рядко "усещат" вкуса на храната, която консумират.
Тестовете показват още, че 79% не са в състояние да направят разлика между основните вкусове. Цифрата нараства до 88%, когато са разсеяни, и 93%, когато са притискани от времето.
Само 13 на сто от анкетирани обядват извън офиса.
Явно трябва да обърнем сериозно внимание и време на дневното си меню, тъй като иначе рискуваме да се откажем от още едно удоволствие в живота - вкусната храна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
МИКОНАТУР БИО ЧЕРНА МАКА прах 200 г
ПЛАНЕТАРЕН МИКСЕР BERLINGER HAUS BH9193 BURGUNDY
ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT35002, размери 28 x 36 см. * 50
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ ПЕРЛИ КОНДЖАК И ОРИЗ 150 г
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Избягване на киселинни храни
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- Какво не знаем за храната?
- Методи за лечение на анорексия
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Продуктите от заведенията за бързо хранене са по-вредни от леката дрога?
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
Коментари към Губим рецепторите си за вкус на храната