Губим рецепторите си за вкус на храната

Оказва се, че по-голямата част от хората са загубили вкусовите си рецептори, заради забързания темп, с който са принудени да се хранят в ежедневието си.
Проучване, в което са взели участие 1000 души, установи, че 60 на сто от анкетираните признават, че много рядко "усещат" вкуса на храната, която консумират.
Тестовете показват още, че 79% не са в състояние да направят разлика между основните вкусове. Цифрата нараства до 88%, когато са разсеяни, и 93%, когато са притискани от времето.
Само 13 на сто от анкетирани обядват извън офиса.
Явно трябва да обърнем сериозно внимание и време на дневното си меню, тъй като иначе рискуваме да се откажем от още едно удоволствие в живота - вкусната храна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ESN FLEXSPRESSO ПРОТЕИН С ВКУС КАФЕ 908 г
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ОРИЗОВО НИШЕСТЕ 100 г ЗДРАВНИЦА
АМИКС ИЗОHD 90 CFM ПРОТЕИН 1800 г ОВКУСЕН
Безплатна доставка за България!ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Хранене през тръба
- Хранене при тремор
- Гълтане
- Сетивна функция на кожата
- НАРЕДБА № 10 ОТ 24 МАРТ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ ПО ЧЛ. 262, АЛ. 6, Т. 1 И Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА, НА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И НА ДИЕТИЧНИ ХРАНИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ, КАКТО
- Използвайте лавандула, за да успокоите тялото и душата
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Десета част
- Хранителни алергии при най-малките
- Нискомаслените храни не винаги са по-здравословни от стандартните
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
Коментари към Губим рецепторите си за вкус на храната