Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Далекогледството може да е причина за проблеми с училището

Далекогледството може да е причина за проблеми с училището

Далекогледството може да е причина за проблеми с училището - изображение

Далекогледството може да бъде причина някои деца да изостават в училище и да не се справят добре с уроците. Проф. Марджин Тейлър Кълп, ръководител на проучването, проведено от учени от университета в Охайо, обяснява, че страдащите от далекогледство момчета и момичета не се справят по отношение на основни познания и грамотност.

Специалистите провели изследване сред 250 деца с умерено далекогледство и същия брой ученици без нарушения. И двете групи трябвало да решават специални тестове за зрителни възприятия, зрително внимание и за координация око-ръка. По-лошо се справили момчетата и момичетата с проблемното зрение, информира онлайн изданието Новите родители, цитирайки UPI.com.

Често родителите не забелязват, че децата им имат затруднения и по-конкретно не виждат близки до тях предмети, което е характерно за далекогледството. Между 4 и 14 на сто от децата в предучилищна възраст са с умерено далекогледство.

Учените не са единодушни дали в такъв случай трябва да се носят очила, ако диоптрите не са високи. Като че ли повече надделява мнението да не се слага помощното средство. Екипът от специалисти, който е установил връзката между ученето и зрителното нарушение, ще проучва дали вниманието на децата с далекогледство ще се подобри, ако ползват очила.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: wtsp.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни проблемиХранене при...НовиниЛюбопитноЛеченияЛайфстайлСнимкиОбразованиеПсихологияСоциални грижиИсторияСпорт и туризъмЗдравни съветиАнкети