Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Добри родители ли са еднополовите двойки?

Добри родители ли са еднополовите двойки?

Добри родители ли са еднополовите двойки? - изображение
Семейните двойки от един пол не са по-лоши родители от останалите. Това обявиха Ивелина и Евгени от организацията за защита правата на хората с различна сексуална ориентация ЛГБТ-Пловдив.

Има добри и лоши родители навсякъде. Когато двама хомосексуални решат да имат дете, те са премислили много по-задълбочено за позитивите и негативите от това. При нас е много по-трудно да се появи нежелано дете и отговорността за отглеждането и възпитанието му се приема сериозно", обясни Ивелина. Освен това децата, отгледани от еднополови двойки са по-толерантни към различията от останалите, изтъкна тя.

Според Евгени в действителност много деца се отглеждат в семейства, където липсва единия родител. „Може да е починал, може да са разведени или разделени. Де факто масово децата в България се отглеждат в различна от възприетата за „нормална" среда на родители", каза още Евгени.

Повече информация би подготвила обществото ни да приеме хората с различна ориентация по-лесно, убедена е Ивелина. Тя даде пример с Испания, където еднополовите бракове са разрешени. Тя разказа още, че там има детски приказки за две принцеси и двама принцове, които се женят, като по този начин децата се учат да възприемат и този модел на семейство.

Според клиничния психолог Магдалена Банчева нашето общество все още не е готово да приема различната сексуална ориентация. Нужно е време, има стари натрупани предразсъдъци, които се предават през поколенията. Въпреки всичко тя съветва хората с различна ориентация да я обявят, вместо личността им да затъва във вътрешна борба, защото това може да отключи различни психически проблеми.

33-годишната Виктория Димитрова живее от години в Испания. Тя създава семейство с друга жена - Беатриз, и чрез осеменяване е родила малкия Велик. Той вече е на 1,5 години, ходи на детска градина, където всички деца познават двете му майки. Отношението на децата към този тип връзки е съвсем нормално, смята Виктория, а възрастните са тези, които се смущават и задават твърде много въпроси.

Хората трябва да знаят, че тези, с които общуват, може да имат различна сексуална ориентация, но да не го показват. Когато един такъв човек се разкрие като хомосексуален не бива да бъде веднага отхвърлен. Той е все същият човек, с когото били приятели или колеги и вчера, и миналия месец", обясни още Евгени.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.5, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижиЛюбопитноСнимкиПсихологияНовиниАнкетиОрганизацииФизиологияЗаведенияАнатомияСпециалистиИзследванияЛеченияБотаникаТестовеИнтервютаВидеоРецептиИсторияАлт. медицинаСпортХранене при...Нормативни актовеОбразованиеКлинични пътеки