Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Увеличава се броят на децата, които посещават клиники за полова идентичност

Увеличава се броят на децата, които посещават клиники за полова идентичност

Увеличава се броят на децата, които посещават клиники за полова идентичност - изображение

Експерти наблюдават, че значително се увеличава броят на децата, които са посетили центрове за полова идентичност. Те смятат, че това е резултат от по-свободното обсъждане на подобни проблеми в училищата.

Във Великобритания родителите на 84 деца на възраст между 3 и 7 години са били посъветвани през 2016 г. от педиатри да потърсят клиники, в които дават консултации относно джендър идентичността. В сравнение със сега преди години техният брой е бил 20. През миналата година момчетата и момичетата на възраст от 3 до 18 г., които са посетили тези специализирани места, са били 2016. Само 10-годишните и малко по-малки от тях наброявали 165. Преди 4-5 години са били двойно и тройно по-малко.

Специалистите са разделени в мнението си дали засягането на подобна тематика и обсъждането й с подрастващите е подходящо. Тя вече свободно е предмет на разговор и в по-малките класове и на децата им прави впечатление. Част от експертите смятат, че ранното обучение по полова идентичност може да навреди на осъзнаването им и да ги тласне към процедури, от които не се нуждаят. Други са на мнение, че обсъждането на въпроси за половете и смяната им са правилни и необходими, пише news.rambler.ru, цитиран от Новите родители.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: apa.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияНовиниАнкетиЗаведенияФизиологияЗдравни съветиАнатомияЛеченияСпециалистиМедицински изследванияБотаникаСнимкиСпортРецептиХранене при...Алтернативна медицинаСоциални грижиИсторияИнтервютаОбразованиеОрганизацииНормативни актовеКлинични пътеки