Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Домашните растения са опасни за човешкото здраве

Домашните растения са опасни за човешкото здраве

Домашните растения са опасни за човешкото здраве - изображение

Домашните растения са опасни за човешкото здраве, предупреждават учени от Университета в Джорджия.

"Ако искате да си купите фикус например, е добре да знаете, че той е развъдник на бактерии, гъбички и други микроорганизми", обясняват специалистите.

При здрави растения, които получават необходимото количество вода и слънчева светлина, гъбичките помагат на корена да извлече максималното количество хранителни вещества от почвата. Но когато растението се полива прекалено много или се отглежда на влажно и тъмно място, гъбичките се развиват в спори, които стават причина за алергични реакции и влошават състоянието на страдащите от астма.

Друг интерес факт, открит от учените, е, че когато едно растение претърпява стресова ситуация, без значение дали тя е причинена от прекалено или недостатъчно поливане, излагане на твърде  високи или ниски температури, то изпуска вредни химикали под формата на газ, който не може да бъде доловен от хората, тъй като няма миризма.

Снимка: ihappymama.ru

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНормативни актовеНовиниЛюбопитноБотаникаИсторияРецептиЕ-тата в хранитеСоциални грижиАнкетиЛеченияДиетиОрганизации