Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Замразените ембриони са не по-лоши от незамразените

Замразените ембриони са не по-лоши от незамразените

Замразените ембриони са не по-лоши от незамразените - изображение

Няма значителна разлика между раждането на деца от замразени или незамразени ембриони при процедурата ин витро. Единственото условие за успешен резултат е, овулацията да протича нормално и без патологии.

До този извод изследователите стигат след експеримент, осъществен сред 2157 жени. На всички им предстояло оплождане ин витро за първи път и нямали проблеми с овулацията. За целта на изследването дамите били разделени на две. На едната половина поставили замразени ембриони, а на другата незамразени.

По-късно учените сравнили раждаемостта. При случаите със замразените ембриони в 48,8% от случаите бременността завършва с раждането на живо дете, а в случая с незамразените 50,2% са ражданията, приключили успешно. Специалистите припомнят, че често при използването на замразени ембриони има по-малка вероятност бъдещата майка да развие овариален хиперстимулационен синдром, който е опасна патология.

Специалистът по акушерство и гинекология проф. Ричард Легро определя опита като изключително важно откритие и припомня че при ин витро процедурата трябва се вземе предвид специфичната история на пациента. Ако за някои е добро едно, то за други не е така. Проф. Легро смята, че персонифицирането е от съществено значение не само в случаите на ин витро оплождане, но и при всички медицински казуси.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: vesti.ru

Снимка: guardianlv.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноСнимкиПатологияЛайфстайлИсторияАлт. медицинаСоциални грижиЛеченияЗаведенияСпециалистиНормативни актове