Защо да хапваме сусам и как той влияе на тялото ни
Сусамът има много ползи за тялото и се счита за едно от най-старите растения, използвани от човечеството.
Съединенията в него помагат за намаляване на ревматичните болки, предотвратяват високото кръвно налягане, намаляват лошия холестерол в кръвта и защитават черния дроб от окислително увреждане и т.н.
Освен това сусамът е вкусен, като от него се приготвят продукти като масло и тахан.
Той има противовъзпалителни, успокояващи, отхрачващи и слабителни свойства.
Освен това е афродизиак, което го прави задължителен при намалено сексуално желание и проблеми в спалнята.
Има изследвания, доказващи и противораковите му свойства заради съдържащата се в него фитинова киселина.
Сред изключителните му ползи е и тази, че поддържа здравето на костите.
Вкусният сусам стимулира кръвообращението и храносмилането, което го прави незаменим при проблеми със стомаха.
Сусамовите семена и масло също се считат за полезни за облекчаване на симптомите на менопаузата.
Освен това това чудодейно растение подобрява функцията на черния дроб, облекчава запека и се бори с глистите.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Каптоприлов тест
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Полезни свойства на хром
- Артериално налягане
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Полезни свойства на цинк
- Сусам
- Сусамово семе - защо е полезно?
Коментари към Защо да хапваме сусам и как той влияе на тялото ни