Здрави и красиви с Деси: Сурови крекери от покълнала елда

Тези хрупкави крекери са много вкусни и с неутрален аромат. Вървят добре с всякакви салати и дипове. Те са изключително полезни, без глутен и богати на Омега 3 мастни киселини.
Ето и рецептата:
500 гр. покълнала елда (250грама в сухо състояние)
100 гр. смляно ленено семе
100 мл вода
50 гр. микс от накиснати слънчогледови и тиквени семена
2 с.л. зехтин
1-2 скилидки чесън
хималайска сол на вкус
сух риган и босилек на вкус
Всички съставки без микса от семена се поставят в кухненски робот. Блендира се докато се получи гъсто тесто. Сместа се разстила на тънък слой върху хартия за печене. Оформят се на квадрати с нож (12 на брой) и се поръсват слънчогледовите и тиквени семена. Тавата се слага във фурната на 60 градуса за 1 час.
След това температурата се намаля на 50 градуса. След 6-7 часа крекерите се обръщат внимателно с шпатула и се оставят да се сушат и от другата страна. Целият процес на сушене е около 16-18 часа докато станат напълно готови и хрупкави. Изключително трайни са и ако желаете може да си направите двойно количество. Просто ще имате нужда от още една тава.
С тези крекери може да си направите супер здравословни сандвичи с авокадо и домат.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС DRUIDESS МИКС ЗА ЖЕНАТА 200 г
ЕЛИНА МЕД КРЕМ СКИН СОФТ КЕЪР 75 мл 63874
А - ДЕРМА ПРИМАЛБА МЛЯКО ЗА ТЯЛО 500 мл
А - ДЕРМА ПРОТЕКТ СЛЪНЦЕЗАЩИТНО МЛЯКО SPF 50+ 250 мл
А - ДЕРМА ПРОТЕКТ СЛЪНЗЕЗАЩИТНО МЛЯКО ЗА ДЕЦА SPF 50+ 250 мл
А - ДЕРМА ПРОТЕКТ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ SPF 50+ 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Отслабване и спорт
- Как да запазим здрави нервите си
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Телесна температура
- И билките имат странични ефекти
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Положителните страни на депресията
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Включете и пуканки в здравословната си диета
- Гроздето е полезно за страдащите от диабет и наднормено тегло
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
Коментари към Здрави и красиви с Деси: Сурови крекери от покълнала елда