Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Избелването на зъбите - скрити опасности

Избелването на зъбите - скрити опасности

Избелването на зъбите - скрити опасности - изображение

Избелването на зъбите може да се превърне в зависимост, констатират специалисти. Понякога след първата процедура, виждайки добрият резултат, човек не може да се спре. Естествената белота на зъбите може да бъде загубена, ако имате навика да пиете кафе или силен чай, както и при прекомерен прием на антибиотици от ранна детска възраст.

Някои избелващи комплекти съдържат киселина, която се използва за дезинфекция на басейните, например хлорен диоксид. Той просто разяжда зъбите, като ги прави по-чувствителни. Понякога тези изменения имат необратим характер. В отделни случаи се стига и до загуба на зъбите. Киселината нанася поражения и върху венците. След злоупотреба с избелване крайният резултат може да е трагичен и цветът на зъбите да стане непривлекателен, тъй като без здрав емайл те не са защитени изобщо от оцветяване. Много гелове за избелване съдържат водороден прекис. Той прониква в емайла и изменя цвета по химичен път. Ако част от гела попадне върху венците, високата концентрация на веществото може да провокира изгаряне.

За Framar.bg: списание Здраве

Още по темата:

2.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни проблемиСнимкиЛайфстайлФизиологияКлинични пътекиЛеченияБотаникаНовиниХранене при...ИсторияСпортИзследванияНаправления в медицинатаСпециалистиНормативни актовеСоциални грижиОрганизацииЗаведенияПроизводители