Начало Здравна медиа Любопитно Психология Избираме мястото за живеене според характера си

Избираме мястото за живеене според характера си

Избираме мястото за живеене според характера си - изображение

Изследователи са стигнали до извода, че мястото, където живеем, е отражение на нашия характер. Така например екстровертните хора предпочитат да обитават равни и открити пространства, а интровертните обичат планините и там се чувстват в свои води, защото гористите области се възприемат като по-спокойни и уютни. А първите предразполагат към интензивно общуване, по-стимулиращо и вълнуващо въздействат.

По този начин може да се обясни защо някои хора приемат даден град или място за свое и то им импонира на вътрешното усещане, а други не могат да свикнат и се измъчват. От резултатите на проучването става ясно, че хора, които не са толкова отворени към нови преживявания, не се чувстват уверени и са с по-ниско самочувствие в големи градове или мегаполиси. Обратното, в по-малки населени места, които не предлагат вълнуващи и подтикващи към свободомислие дейности, започват да добиват кураж и увереност.

Изследователите още не могат да открият какво превръща дадени места в притегателни центрове и кара хората да се чувстват по-щастливи, удовлетворени и енергични. Те се разрастват по-бързо и стават предпочитан район.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: visualphotos.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноСоциални грижиПсихологияАлтернативна медицинаРецепти