Какаото подсилва паметта

Ежедневната консумация на какао подобрява паметта, сочат данните от нови изследване.
В експеримента са участвали 63 доброволци на възраст между 40 и 65 години. В продължение на месец всеки ден те са пиели какао. В началото на експеримента и в неговия край учените са сканирали мозъка на всеки един от участниците.
Те са били разделени на три групи. В първата са пиели какао, която е съдържало 500 мг флавоноиди. На тези, които са влизали във втората, напитката е съдържала 250 мг, а в какаото на третата е отсъствало това вещество.
Според водещия автор на изследването, професор Дейвид Кемфилд от Центъра за психо фармакология към университета Суинбърн, този ефект от употребата на какаото се дължи именно на съдържащите се в него флавоноиди.
Именно тези растителни съединения защитават мозъка от умора и подобряват неговата работа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Асоциативни корови зони
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ефект на Зейгарник – какво представлява и как влияе на паметта
- КП № 50 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ИСХЕМИЧЕН МОЗЪЧЕН ИНСУЛТ БЕЗ ТРОМБОЛИЗА
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- Функционална асиметрия на мозъчните хемисфери
- Хранене при сътресение на мозъка
- 12 тайни за лесно запаметяване на всичко
Коментари към Какаото подсилва паметта