Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Какво кара жените да се откажат от секса?

Какво кара жените да се откажат от секса?

Какво кара жените да се откажат от секса? - изображение

Около 33% от жените се чувстват уверени, че тялото им до известна степен е привлекателно и секси, информират австралийски изследователи.

50% от жените не изключват факта, че са в състояние да предизвикат в противоположния пол сексуален апетит.

Но около 20% от нежния пол не считат себе си за достатъчно привлекателни и се отказват от секса.

Психолозите изясняват, че това е пряко свързано с развитието на комплекси, чиято структурата се полага още в периода на детството. Липсата на внимание от страна на мъжете и пълната липса на полов живот допринася за загубата на самочувствие при жените.

Най-лошите последици носи ситуацията с първия неуспешен сексуален опит.

Изследователите съобщават, че около 40% от представителките на нежния пол предпочитат интимност на тъмно, без светлина, а някои дори предпочитат да останат с част от дрехите си.

Други важни причини за отказа от секс се дължат на усещания и разбирания. Жената се отблъсква от неприятна миризма на партньора, непривлекателни или нетипични гениталии, твърде дълъг или кратък полов акт.

Основната причина е липсата на желание изобщо, което донякъде се провокира от невъзможността за достигане на оргазъм при полов контакт. Неприятно разположение преди, по време на и след менструален цикъл. Някои жени се страхуват от предаването на болести по полов път и най-лесният начин е да откажат практикуването на секс.

В заключение психолозите заявяват, че "Жените са по-сложни, отколкото си мислят мъже".

Снимка: Biblical Gender Roles

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиНовиниСпортЛайфстайлЗаведенияОбразованиеХранене при...ЛеченияАлтернативна медицинаАнкетиСнимкиИсторияЗдравни проблемиТестовеФизиологияНаправления в медицинатаОрганизацииСпециалистиСоциални грижиРецептиБотаника