Карантията може да се окаже опасна за здравето
Карантията съдържа високо ниво на химикал, който може да стане причина за развитието на онкологично заболяване, показва ново изследване, публикувано в Мailonsunday.co.uk.
Според автора на изследването проф. Фредерик Трой от университета в Сямън по време на готвене се засилва ефектът на химикала Сиалова киселина (Neu5Gc). Тази молекула е характерна за повърхността на клетките на повечето бозайници, но не и за човека, който я приема заедно с месото, карантията и определени млечни продукти.
"Когато химикалът навлезе в човешката тъкан, имунната система го приема за чужд и произвежда антитела срещу него. Именно това е причината честата консумация на подобни продукти да засилва риска от хронични възпаления, а те увеличават опасността от развитие на онкологично заболяване", обяснява проф. Трой.
Концентрацията на молекулата е най-силна в сърцето, далака, бъбреците и белите дробове.
Снимка: infinica.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ЛЕЧИТЕЛЯТ МЕДИУМ - АНТЪНИ УИЛЯМ - ХЕРМЕС
ТИ, АЗ, ВСИЧКО - КАТРИН АЙЗЪК - ХЕРМЕС
ХРОНИЧНИ И ЧЕСТО РЕЦИДИВИРАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ЧАСТ 1 - Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ - ИЗТОК - ЗАПАД
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Диета №4 - при хронични чревни заболявания
- Трънка
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Биопсия на гърда
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Д-р Нина Хаясетдинова
- Чия, чиа
- КП № 265 ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПРИ БОЛЕСТИ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
Коментари към Карантията може да се окаже опасна за здравето