Яжте орехи, за да намалите риска от онкологични заболявания
Екипът на Илейн Хардман от университета "Маршал" сравни ефекта от типичната храна и от добавянето на малко орехи през целия живот на мишките, още от зачеването. Използваното количество дневно е равно на 50-60 гр за хората. Честотата на поява на рак на гърдата при мишките от групата с орехова дажба е намаляла два пъти в сравнение с тези на обикновена храна. Освен това броят на туморите и размерът им в първата група е значително по-малък.
Генетичният анализ разкри, че орехите променят активността на много гени, които са свързани с рак на гърдата както при мишките, така и при хората.
Ефектът не може да се обясни само с противораковото действие на омега-3 мастните киселини. За намаляването на растежа на туморите допринася и увеличаването на вит. Е в храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВОДАТА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ИВАН НЕУМИВАКИН
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РАК И ДРУГИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ - БОРИСЛАВ ПЕЕВ - ДОКТОР БИОМАСТЕР
МЕДИЦИНСКИ ЛАСТИЧЕН ПОЯС N2 РОТЕМЕЛ КЛАСИК
МЕДИЦИНСКИ ЛАСТИЧЕН ПОЯС N4 РОТЕМЕЛ КЛАСИК
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Орехи - ползи и вреди
- Диета №4 - при хронични чревни заболявания
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Трънка
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Биопсия на гърда
- Д-р Нина Хаясетдинова
- Чия, чиа
- КП № 265 ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПРИ БОЛЕСТИ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ
Коментари към Яжте орехи, за да намалите риска от онкологични заболявания