Яжте орехи, за да намалите риска от онкологични заболявания

Екипът на Илейн Хардман от университета "Маршал" сравни ефекта от типичната храна и от добавянето на малко орехи през целия живот на мишките, още от зачеването. Използваното количество дневно е равно на 50-60 гр за хората. Честотата на поява на рак на гърдата при мишките от групата с орехова дажба е намаляла два пъти в сравнение с тези на обикновена храна. Освен това броят на туморите и размерът им в първата група е значително по-малък.
Генетичният анализ разкри, че орехите променят активността на много гени, които са свързани с рак на гърдата както при мишките, така и при хората.
Ефектът не може да се обясни само с противораковото действие на омега-3 мастните киселини. За намаляването на растежа на туморите допринася и увеличаването на вит. Е в храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МЕДИЦИНСКИ ЛАСТИЧЕН ПОЯС N2 РОТЕМЕЛ КЛАСИК
МЕДИЦИНСКИ ЛАСТИЧЕН ПОЯС N4 РОТЕМЕЛ КЛАСИК
МЕДИЦИНСКИ ЛАСТИЧЕН ПОЯС N5 РОТЕМЕЛ КЛАСИК
МЕДИЦИНСКИ ЛАСТИЧЕН ПОЯС N6 РОТЕМЕЛ КЛАСИК
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Диета №4 - при хронични чревни заболявания
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Д-р Денислав Исидоров Белинов, д.м.
- КП № 265 ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПРИ БОЛЕСТИ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ
- Орехи - ползи и вреди
- Адювантна терапия
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Алтернативни и допълващи терапии при рак
Коментари към Яжте орехи, за да намалите риска от онкологични заболявания