Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Киспептинът може да се използва в качеството на виагра за мозъка

Киспептинът може да се използва в качеството на виагра за мозъка

Киспептинът може да се използва в качеството на виагра за мозъка - изображение

Киспептинът може да се използва в качеството на виагра за мозъка  в близко бъдеще, информират специалисти от Кралския колеж в Лондон.

Традиционните медикаменти въздействат като увеличават притока на кръв към половите органи. В свое изследване специалистите са установили, че специфичен хормон, чийто ниво се увеличава в периода на пубертета, може да активира сигналите на сексуалните желания в мозъка. Става въпрос за хормона киспептин, който отговаря за сексуалното желание и репродуктивния живот на човек. Той е свързан с усещането на сексуалност, романтика и възбуда. Именно този хормон отговаря за нивото на либидото при младите хора, който значително превъзхожда  аналогичният показател при хората на средна възраст и по-възрастните.

Учените обясняват, че чрез инжектиране на хормона киспептин, може да се активират химичните вещества в мозъка, което се получава обикновено, когато човек изпитва силно сексуално възбуждане. Специалистите считат, че таблетки с този хормон в бъдеще биха могли да се използват за успешно лечение на психологически сексуални проблеми, а не за тези, причинени от чиста физиология. Не трябва да се изключва и фактът, че тези медикаменти могат да помогнат и подобрят сексуалния живот на дългогодишни съпрузи.

Авторите на изследването подчертават, че киспептинът може да се използва в качеството на "мозъчна виагра". Повечето изследвания в областта на лечение при безплодие са съсредоточени на биологическите фактори, които възпрепятстват двойката да създаде потомство по естествен път.

Разбира се физиологията има важна роля в репродуктивните процеси на човека, но не малка роля играе и мозъкът и процесите за обработки на емоции, които не са разбрани научно достатъчно добре.

Киспептинът представлява натурален хормон, стимулиращ и други репродуктивни хормони в организма.

Снимка: Secrets To Lasting Longer

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлИсторияЛеченияБотаникаПсихологияХранене при...ОрганизацииСнимкиАлтернативна медицинаКлинични пътекиМедицински изследванияСпециалистиСпорт