Кои са щастливите храни?

Учени от Мексико открили вещество в някои хранителни продукти, което повишава настроението.
"Щастливите" храни са шоколад, боровинки, малини, ягоди и дори чай. Химикалът, съдържащ се в тези храни, е сходен с този при някои лекарства и допинг, тоест действа вдъхновяващо и еуфорично.
Омега-3 мастните киселини също имат положителен ефект върху настроението. Химикалът е изключително сходен с валпроевата киселина, която е широко използвана за лекарства, подобряващи настроението.
Във фармацевтичната индустрия киселината се използва и при пациенти, страдащи от маниакално-депресивно разстройство и други заболявания от подобен характер.
Тези хранителни продукти могат да са алтернатива на медикаментите, а учените продължават да търсят храни, които оказват положително влияния върху психиката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Признаци, че не сте поставили лични граници (и защо имате нужда от тях)
- Аврамово дърво, Витекс агнус кастус
- Михай Чиксентмихай за потока: Психологията на оптималното преживяване
- Изследване на тестостерон
- Щитовидни хормони
- Защо е важно да разбираме написаното на етикетите за хранителна стойност
- Как да контролирате хормоните си, за да постигнете красиво тяло
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- Адювантна терапия
- Антидиуретичен хормон (АДХ, ADH)
Коментари към Кои са щастливите храни?