Консумирането на леща два пъти в седмицата намалява риска за рак на гърдата
Проучване показва, че консумирането на леща може да намали опасността от развитие на рак на гърдата с 24%. Изследователи проучили повече от 90 000 жени в пременопауза, като усилията им били насочени към изучаване на риска от появата на онкологичното заболяване и приема на флавонол в продължение на 8 години. Учените публикували своите открития в сп. "Рак".
Специалистите установили, че жените, които ядат две порции леща на седмица, имат значително по-нисък риск от рак на гърдата, в сравнение с останалите, които не консумирали от продукта. Веществото, което прави бобовото растение толкова ефективно срещу рака, е селенът. Няма много храни, които са богати на този минерал, за който е известно, че не само намалява възпалението и туморния растеж, но и стимулира действието на Т-клетките.
Други проучвания показват, че консумацията на по-голямо количество леща намалява риска от рак на хранопровода, гърлото, ларинкса и устата с 37 на сто. С 47% се понижава опасността и от онкологично заболяване на дебелото черво при яденето на бобови растения. Освен това конкретно при мъжете три порции леща значително могат да ги предпазят от рак на простатата. Растението съдържа фибри, което е предпоставка за защита срещу колоректално туморно заболяване.
Редактор: Ирина Тенева
Източник: naturalnews.com
Снимка: pixabay.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Рак на гърдата
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Ръката на Буда
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- Как да сварим правилно лещата
- CA 15-3 туморен маркер
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- Клинична патология при злокачествени заболявания на гърдата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Мамография - какво трябва да знаем
Коментари към Консумирането на леща два пъти в седмицата намалява риска за рак на гърдата