Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Консумирането на леща два пъти в седмицата намалява риска за рак на гърдата

Консумирането на леща два пъти в седмицата намалява риска за рак на гърдата

Консумирането на леща два пъти в седмицата намалява риска за рак на гърдата - изображение

Проучване показва, че консумирането на леща може да намали опасността от развитие на рак на гърдата с 24%. Изследователи проучили повече от 90 000 жени в пременопауза, като усилията им били насочени към изучаване на риска от появата на онкологичното заболяване и приема на флавонол в продължение на 8 години. Учените публикували своите открития в сп. "Рак".

Специалистите установили, че жените, които ядат две порции леща на седмица, имат значително по-нисък риск от рак на гърдата, в сравнение с останалите, които не консумирали от продукта. Веществото, което прави бобовото растение толкова ефективно срещу рака, е селенът. Няма много храни, които са богати на този минерал, за който е известно, че не само намалява възпалението и туморния растеж, но и стимулира действието на Т-клетките.

Други проучвания показват, че консумацията на по-голямо количество леща намалява риска от рак на хранопровода, гърлото, ларинкса и устата с 37 на сто. С 47% се понижава опасността и от онкологично заболяване на дебелото черво при яденето на бобови растения. Освен това конкретно при мъжете три порции леща значително могат да ги предпазят от рак на простатата. Растението съдържа фибри, което е предпоставка за защита срещу колоректално туморно заболяване.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: naturalnews.com
Снимка: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаНовиниЛайфстайлИсторияСнимкиВидеоПатологияЗдравни проблемиИзследванияАлт. медицинаЛечения