Лещата и бобът намаляват риска от сърдечносъдови заболявания
Всекидневната консумация на боб и леща понижава липопротеините с ниска плътност (LDL), известни като "лош" холестерол с пет процента.
Това от своя страна понижава с около 6 процента риска от сърдечносъдови заболявания. До извода са стигнали канадски учени.
"Бедните на мазнини и богати на протеини, витамини, минерали и фибри варива имат нисък гликемичен индекс, което означава, че се усвояват бавно, като освобождават енергията си по един постоянен начин", напомнят специалистите от болница "Сейнт Майкъл" в Торонто.
Така бобовите растения дават по-продължително усещане за ситост.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
КАСИС НА ПРАХ 100 г ЗДРАВНИЦА
ДОКОТРОЛ капсули * 30 НАТУРФАРМА
КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО - Д-Р БУН ЛИМ - ХЕРМЕС
УРИКЛАР капсули * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Диета №10 - при сърдечно-съдови заболявания
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- С Google Street View може да се изчисли рискът от коронарна болест на сърцето
- Как да сварим правилно лещата
- Как да предпазим сърдечното здраве на жените на работното място
- Социално значими заболявания. Сърдечно-съдови заболявания
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Сусамово масло – състав и ползи за здравето
- Яхния с коприва и леща
Коментари към Лещата и бобът намаляват риска от сърдечносъдови заболявания