Бобът намалява риска от сърдечни проблеми
Всекидневната консумация на боб може да ни помогне да подобрим качеството си на живот и да добавим още години към него.
Бобът намалява холестерола и опасността от сърдечни проблеми, показва ново изследване.
"Недостатъкът, който със сигурност мнозина изтъкват като причина да не консумират бобови храни, е че те подуват корема", коментират специалисти. Според тях обаче неприятният ефект намалява след известен период на редовен прием.
Бобовите култури имат също противовъзпалително и диуретично действие. Полезни са за хора, страдащи от проблеми с черния дроб, както и при някои проблеми на стомашно-чревния тракт.
Още по темата:
-
Лещата и бобът намаляват риска от сърдечносъдови заболявания
-
Завишеният прием на подсладителя еритритол крие риск от инфаркт или инсулт
-
Промените в дължината на менструалния цикъл преди менопауза определят риска от сърдечно заболяване
-
Употребата на канабис сред младите уврежда сърцето и нарушава артериалната функция с напредването на възрастта
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО - Д-Р БУН ЛИМ - ХЕРМЕС
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Диета №10 - при сърдечно-съдови заболявания
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мъж и жена на 77 години с шанс за живот след иновативна интервенция на митрална клапа
- Боб с наденица и кисело зеле
- Печен боб с лук
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Завишеният прием на подсладителя еритритол крие риск от инфаркт или инсулт
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Здравословна диета при сърдечно-съдови заболявания
Коментари към Бобът намалява риска от сърдечни проблеми