Бобът намалява риска от сърдечни проблеми

Всекидневната консумация на боб може да ни помогне да подобрим качеството си на живот и да добавим още години към него.
Бобът намалява холестерола и опасността от сърдечни проблеми, показва ново изследване.
"Недостатъкът, който със сигурност мнозина изтъкват като причина да не консумират бобови храни, е че те подуват корема", коментират специалисти. Според тях обаче неприятният ефект намалява след известен период на редовен прием.
Бобовите култури имат също противовъзпалително и диуретично действие. Полезни са за хора, страдащи от проблеми с черния дроб, както и при някои проблеми на стомашно-чревния тракт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО - Д-Р БУН ЛИМ - ХЕРМЕС
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Диета №10 - при сърдечно-съдови заболявания
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Контролът на кръвното налягане и глюкозата предотвратява сърдечен блок
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Здравословна диета при сърдечно-съдови заболявания
- Монарда, Червен бергамот, Пчелен балсам, Монарда дидима, Конска мента
- Запечен боб с наденица и чесън
- Чай от бобени шушулки при диабет
- Завишеният прием на подсладителя еритритол крие риск от инфаркт или инсулт
Коментари към Бобът намалява риска от сърдечни проблеми