Бобът намалява риска от сърдечни проблеми
Всекидневната консумация на боб може да ни помогне да подобрим качеството си на живот и да добавим още години към него.
Бобът намалява холестерола и опасността от сърдечни проблеми, показва ново изследване.
"Недостатъкът, който със сигурност мнозина изтъкват като причина да не консумират бобови храни, е че те подуват корема", коментират специалисти. Според тях обаче неприятният ефект намалява след известен период на редовен прием.
Бобовите култури имат също противовъзпалително и диуретично действие. Полезни са за хора, страдащи от проблеми с черния дроб, както и при някои проблеми на стомашно-чревния тракт.
Още по темата:
- Лещата и бобът намаляват риска от сърдечносъдови заболявания
- С Google Street View може да се изчисли рискът от коронарна болест на сърцето
- Завишеният прием на подсладителя еритритол крие риск от инфаркт или инсулт
- Кофеинът намалява нивата на „лошия“ холестерол и предпазва от сърдечносъдови заболявания
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАСИС НА ПРАХ 100 г ЗДРАВНИЦА
ДОКОТРОЛ капсули * 30 НАТУРФАРМА
КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО - Д-Р БУН ЛИМ - ХЕРМЕС
МЕТАСЛИМ ФАЗА 2 ВЪГЛЕХИДРАТЕН БЛОКЕР капсули * 90 УЕБЪР НАТУРАЛС
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Диета №10 - при сърдечно-съдови заболявания
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- С Google Street View може да се изчисли рискът от коронарна болест на сърцето
- Социално значими заболявания. Сърдечно-съдови заболявания
- Сусамово масло – състав и ползи за здравето
- Здравословна диета при сърдечно-съдови заболявания
- Бобови култури
- Как да предпазим сърдечното здраве на жените на работното място
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Завишеният прием на подсладителя еритритол крие риск от инфаркт или инсулт
Коментари към Бобът намалява риска от сърдечни проблеми