Краставицата - една от най-ценните храни при затлъстяване
Добре е била известна на древните египтяни и гърци. В европейските страни, а по-късно и в България се разпространила отпреди 2000 години.
Краставицата съдържа вода, белтъчини, въглехидрати, захари и целулоза. Тя е добър източник на минерални вещества като калий, калций, магнезий, натрий, фосфор. Съдържа още витамин С, витамините B1 и В2, провитамин А.
Витамините са концентрирани повече в кората, затова, който има здрав стомах, може само да ги измива много добре и да не ги бели. Краставицата е ценна храна поради високото си съдържание на и мнерални соли и микроелементи. Тя действа освежително и диуретично. Ниската й калоричност, богатото целулозно съдържание и разнообразният минерален състав я правят ценна храна при затлъстяване или за хора на диета.
Краставицата е била винаги предпочитан зеленчук както за прясна консумация през пролетта и лятото, така и през зимата и есента под формата на различни туршии.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КИТАЙСКИ ЧАЙ ЗА СУПЕР ОТСЛАБВАНЕ ФИЛТЪР * 30 TNT 21
КОЛОН СТИМ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 200 г
АУРА СЛИМ 75 мл. крем за отслабване
ХИМАЛАЯ АЮРСЛИМ капсули * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Отслабване и спорт
- Активен въглен за отслабване: прием, ползи и противопоказания
- Таблица за идеалното тегло според ръста и годините за жените
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
- Знаете ли достатъчно за подкожните мазнини в тялото?
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Първи смъртен случай във Великобритания, който се свързва с лекарство за отслабване
- Лечение при панкреатит
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
Коментари към Краставицата - една от най-ценните храни при затлъстяване