Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Кум подари бъбрека си на булката като сватбен подарък

Кум подари бъбрека си на булката като сватбен подарък

Кум подари бъбрека си на булката като сватбен подарък - изображение
  Вместо обичайните сватбени подаръци, кумът на бъдещи младоженци в буквалния смисъл решил да им подари част от себе си.

  През 2007-ма година Лиан Кенеди е диагностицирана с поликистоза - тежко наследствено бъбречно заболяване, най-често със смъртоносен край. Жената претърпяла няколко години на постоянна болка и слабост и била загубила надежда да чака на опашката за донори, където преди нея имало още 300 кандидата. След като вижда лошото състояние на жената, Стюарт Килганон решава да й помогне, като и подарява леко странен, но животоспасяващ сватбен подарък, а именно бъбрека си.

  Кумът минал през всички изследвания и тестове и накрая се оказал напълно идеален донор за Лиан. "Ние сме напълно съвместими! Това е нещо невероятно! Стю - моят герой и спасител!", коментира булката с възхищение. В замяна, Стюарт поискал от бъдещите младоженци да кръстят първото си дете на него. "Имам приятели, които се бият в Афганистан. Те са герои! Аз просто се радвам, че мога да помогна.", заявява скромно Стюарт. Трансплантацията трябва да се извърши през януари следващата година. Стотици хора имат нужда от трансплантация и специалистите са единодушни, че е чудо да имаш подходящ приятел за донор.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиНовиниРецептиХранене при...ВидеоДиетиФизиологияПатологияМедицински изследванияИсторияОрганизацииКлинични пътекиНаучни публикацииАлтернативна медицинаСпециалистиЛеченияЗаведенияНормативни актовеБотаника