Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Еуфорията около Коледа може да навреди на здравето

Еуфорията около Коледа може да навреди на здравето

Еуфорията около Коледа може да навреди на здравето - изображение

Напрежението около Коледа и желанието ни да зарадваме хората около себе си по възможно най-добрия начин, могат са се окажат причина за сърдечни проблеми, предупреждава кардиологът от Методистката болница в Хюстън д-р Карла Карлмайер.

Стресът, породен от множеството задачи, свързани с подготовката на Коледа и Нова година - като шопинг, готвене, избиране на подаръци и организиране на самото семейно празненство, може да доведе до сериозен стрес, който да увреди сърцето.

"В случаите, в които тази кардиомиопатия се игнорира, тя може да се окаже фатална", предупреждава кардиологът. До кардиомиопатия се стига, когато хормоните на стреса отслабят основната помпена камера на сърцето - лявата. Това състояние най-често поразява дамите, които са в края на 50-те и до средата на 70-те си години. 

Специалистът съветва да планираме задачи по-рано, за да премине и самата подготовка за семейното тържество по-спокойно.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиНовиниСпортЛеченияРецептиХранене при...Нормативни актовеИсторияСоциални грижиАлтернативна медицинаТестовеБотаникаОрганизацииАнкетиЗаведенияИнтервютаОбразованиеОткритияПроизводителиКлинични пътеки