Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Най-токсичните подаръци за Коледа

Най-токсичните подаръци за Коледа

Най-токсичните подаръци за Коледа - изображение
  Замисляли ли сте се дали прекрасните изненади за Коледа не могат да се превърнат в ужасна зненада за здравето на своя получател.

  Учените съставиха списък с петте най-токсични подаръци.

  На първо място са парфюмите. Те съдържат повече от 20 причиняващи рак химикали, които се абсорбират от кожата и увеличават риска от развитие на болестта. Сравнително безобидни са ароматите, които съдържат изцяло етерични масла.

  Вторият опасен подарък е храната, особено мезетата, които са особено популярни по това време от годината. Те съдържат канцерогени, които са опасни за здравето и водят до рак или диабет.

  Видеоигрите са трети в списъка, тъй като подтикват към насилие. Мобилните телефони са не по-малко вредни. Електромагнитното излъчване при някои хора повишава нивата на кръвната захар. В допълнение тя влияе зле и на мозъка.

  Петият опасен подарък са дрехите, включително от памучни тъкани, които съдържат ГМО и изкуствени бои. Те не могат пряко да засегнат хората, но вредят на околната среда.

За Framar.bg:

Още по темата:

1.5, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниИсторияНормативни актовеАлтернативна медицинаБотаникаХранене при...Медицински изследванияСпециалистиХрани и ястияКлинични пътекиЛеченияРецепти