Лападът - скромен, но изключително полезен

Сега е пролет - времето на лапада! Това зеленолистно растение е изключително популярно у нас и се използва в кулинарията.
Въпреки скромния си произход и вид, лападът и неговите зелени "роднини", са изключително полезни за здравето, а листата са използвани в много вкусни ястия. Той е богат на витамини и минерални соли - калий, магнезий, калций и желязо, което му позволява да се усвоява лесно и се препоръчва в помощ на различни проблеми. Лападът се използва като подпомагащо лечение на кожни, чернодробни и хематологични заболявания. Препоръчва се за облекчаване на диабет, ревматизъм, туберкулоза, язва, анемия и кашлица.
Хранителен режим, богат на лапад, подпомага отслабването, а също и сърдечните функции и нарушенията в кръвообращението. Растението е отлично за детоксикация и пречистване заради диуретичния му ефект. Тъй като е богат на витамин С, предпазва от скорбут - заболяване, свързано с остър недостиг на витамина.
Антибактериалните му съставки подпомагат имунитета и намаляват възпалението в организма, отговорно за много видове заболявания. Очите и кожата също се повлияват добре от растението и заради сериозното наличие на витамин А в него.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
ЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Медицински употреби на лапада от 400 г. пр. Хр.
- Употреба на корена на лапада във фармацевтичните препрати
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Облекчете болката при опарване от коприва с лапад
- Пай от качамак с лапад, праз и спанак
- Макарони на фурна с лапад, сирене и пиле
- Сармички от лапад с ориз
- Баница с лапад и сирене
- Супа от лапад и ориз със застройка
Коментари към Лападът - скромен, но изключително полезен