Магнезият предпазва от инсулт
Консумиращите богати на магнезий храни имат по-нисък риск от исхемичен инсулт, показва анализ на седем международни проучвания сред 250 000 души. За период от около 12 години 6500 от участниците получават инсулт, отчитат изследователите. Резултатите показват, че при всеки 100 мг магнезий, приемани с храната всеки ден, рискът от исхемичен инсулт намалява с 9%. Основен източник на магнезий са зеленолистните зеленчуци. Храни, богати на минерала, са и ядките, бобовите култури и пълнозърнестите продукти. Препоръчваният дневен прием на магнезий е около 330 мг за мъже и около 280 мг за жени.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ВИНОГИН IQ МАКС таблетки * 30 ВИТАГОЛД
ВИНОГИН капсули * 30 ВИТАГОЛД
НУТРАВИТА КОГНИТИВЕН КОМПЛЕКС ПРО таблетки * 180
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Магнезиев дефицит (липса на магнезий)
- Какво лекува английската сол
- Мозъчни лезии
- Магнезий: ползи, прием, странични ефекти
- Светкавична тромболиза спасява пациенти с инсулт в Болница „Тракия“
- Компютърна томография (КТ) на глава
- За първи път отстраниха кръвни съсиреци след инсулт с помощта на робот
- Инсулт
- Студеното време повишава риска от инсулт, вижте кои са най-характерните симптоми
- Д-р Елена Каранджулова: Инсултът удря млади хора
Коментари към Магнезият предпазва от инсулт