Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Мозъкът има удивителната способност да изтрива спомени за неморални действия

Мозъкът има удивителната способност да изтрива спомени за неморални действия

Мозъкът има удивителната способност да изтрива спомени за неморални действия - изображение

Според изследване, публикувано в Unexplained Myseries, човешкият мозък има удивителната способност да изтрива спомени за наши неморални действия.

В проучването са участвали общо 2109 доброволци, които са били разпределени в девет различни експеримента. В рамките на един от тях участниците получили задача да опишат техни минали морални и неморални постъпки и поведения. Крайните резултати показали, че доброволците имали доста по-ярки спомени за етични постъпки, отколкото за такива, при които са действали по не особено морален начин.

Учените обобщават че след неетични действия спомените на хората за тях с времето стават все по-бледи заради психологическия стрес и натоварване, причинени от съзнанието и спомена за неетичните постъпки.

Снимка: Mental Floss

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияХранене при...ЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСнимкиОрганизацииАлтернативна медицинаКлинични пътекиИсторияМедицински изследванияЛеченияСпециалистиБотаникаСпорт