Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
Ако обичате да хапвате ориз, а искате да го направите по-малко калоричен, то експерти от Шри Ланка откриха решение за този проблем.
Според тях ако той се вари с кокосово масло и после се изстудява в хладилник няколко часа преди консумация, калориите в него намаляват с до 60%.
Скорбялните храни като ориз са добър източник на енергия, но когато ги ядете, тялото ги разгражда до прости захари.
Но твърде много глюкоза в кръвта в крайна сметка може да се складира като мазнини.
Учените експериментират дали могат да променят храните да усвояват по-малко гориво, запазвайки калориите и кръвната захар по-ниски.
Изследователи от Великобритания вече доказаха, че готвенето на макаронени изделия и охлаждането им след това ще намали глюкозата, дори ако след това те се претоплят.
Оказва се, че същото важи и за ориза.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НовМУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!ЗАХАРИН СУИТЛИ таблетки * 300
ЗАХАРИН СУИТЛИ таблетки * 700 С ДОЗАТОР
БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА - АНАЛИЗАТОР BG 13
ЗАХАРИН СУИТЛИ таблетки * 1200
СТАТИЯТА е свързана към
- Отслабване и спорт
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Оризови спагети
- Тънките пици са по-калорични
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
- Колко калории хабим преди, по време на и след секс?
Коментари към Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене