Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Разбиха мита за осемте чаши вода на ден

Разбиха мита за осемте чаши вода на ден

Разбиха мита за осемте чаши вода на ден - изображение

Правилото, че всеки трябва да пие поне по 8 чаши вода на ден, за да е здрав и да изглежда младолик, вече е разбито, показва ново проучване, имащо за цел да докаже, че нуждата от вода при всеки е различна.

"Необходимо е да слушаме тялото си и тогава ще улучим по-точната мярка, а не да пием вода по схема. Прекаленото препиване с вода може да доведе до сериозен проблем, наречен водна интоксикация. Това означава, че когато нивата на натрий в кръвния поток станат недопустимо ниски, това се превръща в сериозна заплаха за здравето", обяснява ръководителят на изследването Майкъл Фаръл от университета Монах в Австралия.

Хората, които са задоволили жаждата си, е много по-трудно да пият още и още вода, което е знак, че тялото регулира количеството консумирана вода в човека.

Излишното приемане на вода става физически трудно да се усвоява и преглъща.

Снимка: jilo.bg

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНовиниХранене при...Нормативни актовеХрани и ястияФизиологияСпорт и туризъмСнимкиСпортАлтернативна медицинаРецептиИсторияДиетиБотаникаПроизводителиЛеченияОрганизацииПсихологияСоциални грижиИнтервютаТестовеЗаведенияАнкетиОткритияОбразованиеКлинични пътекиКалкулаториСпециалисти