Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Отстранете белезите с колаген

Отстранете белезите с колаген

Отстранете белезите с колаген - изображение
Лечението с колаген е популярен метод за отстраняването на белезите, причинени от акне. Това е безопасен, ефективен и евтин начин да се намалят неприятните следи от младежките пъпки.

Третирането се осъществява от лекар, който инжектира колаген в кожата - от страната, на която се намира белегът.
Ползите от подобен тип третиране са, че самата процедура е безопасна, лесно изпълнима е и пациентът не се нуждае от възстановителен период.
В какво се изразява действието на колагена? Когато се инжектира в кожата, той запълва повредените участъци. Колагенът е естествен за кожата компонент. В случаи на акне, белезите се заглаждат и стават по-малко видими.

Третирането на белези с този метод, за съжаление, не е категорично решение на проблема. Ефектът трае до от шест до девет месеца. Освен това лечението е по-ефективно при някои видове белези, докато при други не толкова.

Колагенът представлява главното белтъчно вещество на съединителната тъкан. Освен това той е и основен компонент на сухожилия, хрущяли, ставни връзки, зъби и кости. Той, заедно с кератина, осигурява еластичност на кожата.

С течение на времето колагенът започва да деградира - влакната, от които е изграден, са в успоредно положение едно до друго. Когато кожата старее обаче, тази матрица се отпуска, влакната вече не са така опънати и успоредни, на което се дължи и появата на бръчките. Колагенът има и други функции: участва в развитието на тъканите и укрепва кръвоносните съдове.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.9, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияЛайфстайлСнимкиАлтернативна медицинаБотаникаПатологияНовиниХранене при...СпортНормативни актовеИсторияЗаведенияПроизводителиМедицински изследванияКлинични пътекиСпециалисти