Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Парфюмите трябва да се нанасят в областта на пъпа

Парфюмите трябва да се нанасят в областта на пъпа

Парфюмите трябва да се нанасят в областта на пъпа - изображение

Нанасянето на парфюм трябва да бъде в областта на пъпа, според козметици.

Всеки ден милиони жени и мъже използват парфюми и тоалетни води. Приятният аромат помага човек да се чувства по-секси, свеж и привлекателен. По-голяма част от хората нанасят парфюм на врата, зад ушите или на китките, но козметици твърдят, че това е погрешно. Според тях ароматът трябва да се нанасят в областта на пъпа.

"Масажирането на няколко капки парфюм в областта около пъпа е в състояние да създаде истински чудеса. Това е мястото, откъдето се излъчва топлина и поставеният парфюм се засилва и разпространява по цялото тяло", обяснява известният парфюмерист Стивън Клейс.

Парфюмът трябва да се нанася на пулсиращите точки на тялото и затова често се поставя в областта на шията и китките, според  британския експерт в областта на парфюмерията Рут Мастенбрук. Пъпът също се явява пулсираща точка на тялото и топлината, излъчвана от организма се разпространява равномерно по целия организъм. Това прави този район идеален за нанасянето на ароматни води и парфюми.

Въпреки това пъпът не е единственото място. Парфюмите могат да се нанасят на лактите и колената. Може да се постави ароматна вода и по глезените и стъпалата, предимно лятото, когато човек е с отворени обувки. Краката са в постоянно движение и това помага да се разпространява желаният аромат около човека.

Специалистите съветват, когато човек реши да се парфюмира, да започне с областта на пъпа и всички точки, излъчващи топлинни импулси.  

Снимка: wikiHow

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниЛайфстайлИсторияПроизводителиБотаника