Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Пет стъпки към женския оргазъм

Пет стъпки към женския оргазъм

Пет стъпки към женския оргазъм - изображение
  Някога се вярваше, че оргазмът е за мъжете, а радостта от продължителния секс - за жените. Тотален мит.

  Твърдеше се още, че жените се научават да получават оргазъм в сексуалната си практика. Това е само частично вярно - сексолозите алармират, че жените, които не стигат до оргазъм след първата година от половия си живот, всъщност могат и никога да не стигнат до него.

  Така че да се научат да изпитват удоволствие е въпрос на чест за всички дами:

  1. Помогнете си сама.

  Мастурбацуията отдавна не е табу, нито занимание за самотници. Това е най-лесният начин за една жена да разбере какво й харесва и да насочи партньора си към необходимите ласки.

  2. Разработени мускули.

  Понякога аноргазмията (липса на оргазъм) има напълно физиологично обяснение- мускулите на влагалището не са научени да работят правилно. Най-известното „пртивосредство" са упражненията на Кегел- тези, при които стягате и отпускате мускулите на влагалището.

  3. Удължаване на удоволствието.

  И твърде дълъг, и твърде кратък секс вероятно ще оставят жената незадоволена. Докато за достигане до оргазъм при мъжа стигат и четири-пет минути, не жената й трябват поне десет. А при твърде дългия полов контакт жените престават да отделят смазка и възбудата преминава в неприятно дразнене.

  4. Техника.

  Колкото жени, толкова и варианти. Ако мъжът се движи твърде бързо за дамата, няма да стимулира достатъчно нервите на влагалището, които са в основата на удоволствието. Ако е твърде бавен- удоволствието ще се губи. По-принцип мъжете, които изберат по-бавния вариант, почти изваждайки пениса си при фрикциите, имат по-големи шансове да се окажат на верен път.

  5. Сменете позата.

  Няма правилни и грешни пози, но все пак статистически мисионерската поза е най-удобна за оргазма на дамите. Втора е т. нар. Амазонка- при която жената е отгоре и сама определя темпото. Третата, за радост на повечето мъже, е доги стаил, но с лек наклон напред, за да бъдат стимулирани по-добре стените на влагалището.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.7, 10 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияТестовеФизиологияСнимкиНовиниАнкетиИсторияЗдравни съветиЗдравни проблемиОрганизацииНаправления в медицинатаСоциални грижиАлт. медицинаСпециалистиХранене при...ЛеченияРецептиБотаникаСпортПатологияНормативни актовеКлинични пътекиДиети