Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Почеркът подсказва различни заболявания

Почеркът подсказва различни заболявания

Почеркът подсказва различни заболявания - изображение

Почеркът на човек съдържа важна информация за неговото здраве, информират британски специалисти.

Всеки човек има свой уникален почерк. Според авторите на изследването този почерк съдържа важна и ценна информация за здравето на човек. Характеристиките на почерка позволяват да се уловят такива заболявания като хипертония, шизофрения, старческо слабоумие и дори Паркинсон. Специалисти по графология идентифицират повече от 5 000 свойства на характера на основата на размера и формата на буквите, които човек представя на хартия. Някои от тези особености се отнасят за здравето.

При високо кръвно налягане почеркът на човек може да бъде по-уверен или по-малко уверен. Този вид писане е симптом на повишено или високо кръвно налягане. При старческо слабоумие или заболявания от Алцхаймер отслабват центрове на мозъка, отговарящи за мисълта, поради което почеркът на човек става непостоянен, неясен и думите трудно се разчитат. Отделно скоростта на писане на думите намалява и човек пише по-бавно от обикновено.

При постоянно сменяне на линиите на писане – ако те се кривят постоянно много нагоре и надолу, това може да бъде признак на шизофрения. Според почерка може да се определи и болестта на Паркинсон. Заболелите хора от това неврологично разтройство обикновено използват изключително малки букви, които не могат да бъдат разчетени.

Според учените по почерка може да се определи нивото на енергия на човек. Когато той регистрира, написва една дума с особено голям натиск, тя може да бъде прочетена от обратната страна на хартията. При хората с нисък разход на енергия натискът е много слаб, а думите са едва видими.

Снимка: Handwriting - Mantras

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиНовиниСнимкиНормативни актовеОрганизацииИсторияСоциални грижиКлинични пътекиЛеченияИнтервютаХранене при...БотаникаСпециалистиАнкетиНаправления в медицинатаЗаведенияМедицински изследвания